Dakkapellen
 
   
  Vergunning wel of niet?  

 

Vergunningsvrije dakkapel?

In veel gevallen is een dakkapel aan de achterzijde van de woning vergunningsvrij te plaatsen. Bekijk vooraf goed of uw dakkapel vergunningsvrij is of een meldingsplicht heeft.

Op de website van het ministerie van
Infrastructuur en Milieu vindt u de algemene richtlijnen. Bedenk ook dat iedere gemeente weer andere regels heeft. Vraag daarom de in uw gemeente geldende regels op.


 

Vergunning dakkapel: heeft u wel of geen bouwvergunning nodig?

Als uw dakkapel na plaatsing voldoet aan onderstaande regels, dan hoeft u geen vergunning aan te vragen. De regels zijn conform de Nederlandse norm. Gemeenten hebben de vrijheid om van deze norm af te wijken. Het is dan ook zinvol om hiernaar te informeren voordat u plannen maakt.

     
 
     

Binnenafwerking dakkapellen

Dakkapellen kunnen aan de binnenkant op vele manieren worden afgewerkt. Een dakkapel kan kaal worden geleverd, dan kijkt u aan tegen het isolatiemateriaal en de folies. De binnenkant van de dakkapel kan ook bekleed worden met gipsplaten, MDF of spaanplaten. We kunen ook de draagbalken rondom de dakkapel wegwerken of het knieschot aftimmeren. Een zolderverbouwing is ook bespreekbaar, bij een dergelijke verbouwing kan gedacht worden aan het plaatsen van wanden of het maken van schuifdeuren.

Wat kost een dakkapel?

U wilt graag weten wat een dakkapel kost. De kosten zijn afhankelijk van het bestaand dak en de omstandigheden war de dakkapel komt te staan zo als ook aan uw wensen. Wilt u een richtprijs ontvangen kunt u graag de afmeting (brede) dakhelling en andere specificaties zo als ook de werkhoogte (etage) aan ons doorgeven. Misschien kunt u een foto meesturen?

Binnen enkele uren ontvangt u een gratis offerte hieraanvragen


     
  
    

info of offerte aanvragen klick hier!

 

home